Σκεψεις για την πληροφορικη, την πολιτικη, τον ακτιβισμο, την ηλιθιοτητα του ανθρωπου.

Ποιός είσαι ρε φίλε;


Cover Image

Προσπαθώντας να απαντήσει κανείς το μείζον, και κατα ριπάς αναπαραγόμενο ερώτημα, έρχονται αρκετά πράγματα στο μυαλό μου, και είπα να γράψω μερικα, έτσι για αστείο, για «το γαμώτο».

Οι άνθρωποι και οι προβληματισμοί τους ποτέ δεν με άφηναν αδιάφορο. Από τα ελάχιστα ίσως πράγματα που δεν με ενδιαφέρει πότε γιατί συνέβαινε αυτό ή πως προέκυψε. Οπότε λοιπόν, από τον παντελώς άγνωστο έως τον αδελφικό μου φίλο, με την ίδια ευκολία και την ίδια καλή διάθεση ακούω ό,τι έχει να πει. Τελευταία φορά που τσέκαρα στο λεξικό κάπως έτσι έλεγε ότι γνωρίζονται και οι άνθρωποι. Το αντίθετο είναι λόγια χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.

Όταν βλέπω κάποιον να χαίρεται ασφαλώς και θέλω να μάθω περισσότερα γι αυτό. Αντίστροφα, όταν βλέπω κάποιον προβληματισμένο, γιατί να μην ασχοληθώ λίγο παραπάνω και ίσως να μπορέσω να βοηθήσω, να γίνει το πρόβλημα περισσότερο διαχειρίσιμο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τώρα θα μου πεις, «ποιός είσαι ρε φίλε;» Ο Γκάντι; Σίγουρα όχι. Αλλά δεν νομίζεις ότι η πολλή αυθεντία έχει γαμήσει λίγο την πιάτσα;